Ušli smo u Veliki tjedan kakav nitko od nas ni u snu nije mogao zamisliti kao ni mjesec koji je iza nas i vrijeme koje nas očekuje.

Ali, kako se u bremenitim vremenima uvijek prometnu ozbiljni, vrijedni i hrabri ljudi i ovo teško vrijeme korona pandemije i potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu, prometnulo je i nas, naše kolege novinare, urednike, publiciste, kamermane, fotoreportere i sve one koje svakodnevno radeći svoj posao proizvode vrlo kvalitetne i javnosti itekako potrebne medijske sadržaje.

Raduju nas izjave i komentari o novinarskoj struci do koje se ovih dana itekako ponovo drži.

Naši kolege na prvoj crti i svi oni koji svoj posao rade za uredničkim deskovima, iza kamera, u programima, pokazali su da je profesionalno novinarstvo itekako važno i da spada u sam vrh nezamjenjivih struka važnih za funkcioniranje cjelokupnog društva.

U nadi da ćemo kroz ovaj tjedan svi pronaći ljubav  i spokojstvo od srca svim kolegama novinarima i svima u medijskoj branši želimo blagoslovljen Uskrs s kojim, vjerujemo dolaze sigurniji i spokojniji dani za sve nas, sve ljude, hrvatsku Domovinu i cijeli svijet.

Ovim putem pozivamo nadležne u vlasti da u programe novčanih potpora uvrste i one kolege novinare koji su kao i umjetnici u kategoriji slobodnih zanimanja i koji nemaju stalno zaposlenje već rade povremeno i honorarno, a te kolege pozivamo da nam se putem službenoga e-maila hnip@hnip.hr ili na 098 311 530 obrate kako bi im pomogli u ostvarenju toga statusa. 

Srdačno,

Hrvatski novinari i publicisti