U bjelovarskom Gradskom muzeju u petak 24. siječnja, održana je promocija zbirke pjesama braniteljica i branitelja iz Hrvatske i dijaspore  “Domoljubni zapisi iz braniteljskog pera“, autorice Dubravke Vukoje – dragovoljke Domovinskog rata, ratne izvjestiteljice i braniteljice, koja se na svom putu susreće s drugim braniteljicama i braniteljima, koji su nakon proživljenih osobnih tragedija i ratnih strahova, svoje osjećaje stavili na papir.

Zbirka pjesama “Domoljubni zapisi iz braniteljskog pera” nastala je dvije godine nakon susreta braniteljica iz cijele Hrvatske povodom Dana branitelja i Dana Grada Bjelovara, zbirka sadrži 100 pjesmama preko kojih autori progovaraju o istinitim i bolnim osjećajima s kojima i danas žive naši branitelji, majke i supruge poginulih vojnika, ali i o razočarenju aktualnom politikom i nebrizi za braniteljsku populaciju.

Bio nam je cilj da ostanu ove pjesme koje su zapravo istinite ispovijedi naših braniteljica i branitelja, da ostanu mladim generacijama iza nas. To su događaji, osjećaji majke za izgubljenim sinom, osjećaj žene ratnog vojnog invalida, tu je žena koja ima PTSP koji se tajio do sad. U tim pjesmama su zaista emocije, kazala je autorica Dubravka Vukoja istaknuvši kako postoji potreba za još jednom knjigom.

Nije bilo lako, prije 2 godine smo ovdje u Bjelovaru imali susret braniteljica iz cijele Hrvatske i tada sam obećala da ćemo napraviti jednu zbirku pjesama i jednu knjigu. Ja sam već izdala jednu svoju knjigu domoljubnih pjesama, a ovo mi je posebno drago. Velika je potreba za tim da možda izađe i nova knjiga jer su žene napisale pjesme i javljaju mi se iz cijele Hrvatske da opet realiziramo taj projektporučuje autorica.

Cjeloviti tekst možete pročitati na https://bjelovar.info/aktualno/bjelovar-predstavljena-zbirka-pjesama-ratnih-izvjestiteljica-braniteljica-i-branitelja-autorice-dubravke-vukoja/