Hrvatski novinari i publicisti odbacuju kao potpuno neprihvatljiv način javnog  govora izjavu Milorada Šikanjića o saborskom zastupniku dr. Zlatku Hasanbegoviću izrečenu 8. 5. 2017. na HRTu, u emisiji „Hrvatska uživo“ urednice Sanje Mikleušević.

Opisujući ga kao „krvožednu bijelu psinu koja je dočekala hranu“,  tj. koristeći neprimjerenu usporedbu saborskog zastupnika s agresivnom divljom životinjom vrlo opasnom po ljude, Šikanjić je prešao i mjeru dobrog ukusa i političke korektnosti, te je pokazao  huškački stil govora neprimjeren ne samo novinarskom, nego i općenito civiliziranom načinu izražavanja.

Ovo je još jedan primjer sve raširenije novinarske zloupotrebe književnih vrsta kao što je satira ili stilskih sredstava kao što je hiperbolizacija (pretjerivanje) na mjestima gdje se treba koristiti objektivan i emocionalno neutralan, tj. nemanipulativan diskurs.

No radi se samo o još jednom u nizu neciviliziranih istupa brojnih ideološki ostrašćenih novinara, pa Hrvatski novinari i publicisti, posebice u vrijeme predizbornih kampanja, pozivaju na poštovanje osobnog integriteta svih javnih osoba, bez obzira na njihov svjetonazor ili političke sklonosti.

Predsjednica HNiPa Katja Kušec