Hrvatski novinari i publicisti podržavaju odluku tehničke Vlade RH o produljenju mandata  v.d. ravnatelja HRT-a g. Siniši Kovačiću donijetu u skladu s odlukom Trgovačkog suda o nenadležnosti. Odluku smatramo logičnom i za javnost korisnom u trenutnoj, informativno vrlo složenoj situaciji predizborne kampanje, kao i očekivanih postizbornih zbivanja, što su okolnosti koje zahtijevaju poesbno objektivan i konstruktivan pristup informiranju kroz javni servis.

Iako se je s obzirom na ukupne mogućnosti HRTa, možda moglo napraviti i više, s obzirom na zatečeno stanje i na nepostojanje jedinstvenog političkog programa Vlade, HNiP šestomjesečni v.d. mandat g. Kovačića ocjenjuje uspješnim. To se prije svega odnosi na započeti proces financijske konsolidacije po bivšim upravama prezaduženog javnog servisa, što držimo i najvećim postignućem trenutnog vodstva.

Što se tiče politike ljudskih resursa, različito od politički i ideološki pristranih parapolitičkih činitelja, među kojima se ističe vodstvo Hrvatskog novinarskog društva, HNiP drži da trenutna uprava nije provela čistke. Upravo suprotno tome, mislimo da je pokazala želju za uvažavanjem različitih pristupa struci, pa su na mnogim rukovodnim, pa čak i mandatnim mjestima ostavljene osobe koje su u svome radu pokazale općenitu sposobnost profesionalnog djelovanja neovisno od promjene političkih okolnosti. Ovakav pristup se pokazao znatno demokratskiji od dosadašnje prakse smijenjivanja sve do najnižih rukovodnih razina. To se ponajbolje vidi u Informativno medijskom servisu u kojemu su danas prisutni različiti novinarski pristupi i gdje se čuju različita mišljenja, iako držimo da se i na tome području prostor demokracije može proširiti još više, posebice kod predstavljanja desnih i konzervativnih stajališta.

Zbog iznimne važnosti javnog medijskog servisa za svekoliki razvoj hrvatskog društva, HNiP će podržati svaki načelni napor nadležnih tijela koji će voditi profesionalnom, neovisnom i dugoročno stabilnom vodstvu Hrvatske radiotelevizije.