Siniša Kovačić, predsjednik Hrvatskih novinara i publicista (HNiP), komentirao je moguću smjenu ravnatelja Hrvatske radiotelevizije. “HNiP, među svojim članstvom, ima veliki broj zaposlenika HRT-a koji se često žale na nekompetentost unutar sustava, te na odabir rukovoditelja prema političko aktivističkim, a ne prema profesionalnim kriterijima.”

“Izmjenama Zakona o HRT-u 2012. Kukuriku koalicija odlučila je da politika postavlja i smjenjuje ravnatelja javnog servisa izravno u Hrvatskom saboru i ne treba se sada čuditi što nova vlast želi konzumirati takav zakon i to u trenutku kada je dio javnosti izrazito nezadovoljan programom javne televizije. Ako se pokaže da je gospodin Radman zaista izgubio političko povjerenje HDZ-a i MOST-a, smatramo da bi i sam trebao razmisliti o ostavci. Hrvatski novinari i publicisti među svojim članstvom imaju veliki broj zaposlenika HRT-a koji se često žale na nekompetentost unutar sustava, te na odabir rukovoditelja prema političko aktivističkim, a ne prema profesionalnim kriterijima”, istaknuo je.

“Zalažući se za podizanje objektivnosti medijskog izvještavanja, smatramo da svakodnevni rad mnogih vrijednih i kvalitetnih djelatnika HRT-a zasjenjuje osobni aktivizam pojedinaca i zato se zalažemo da se aktivizam bilo koje vrste zamijeni profesionalizmom. To je, smatramo, jedini put da se pridobije podrška javnosti, a smanji utjecaj raznih političkih i inih interesnih skupina”, zaključio je.

foto: Suradnik13, Wikimedia commons