Poštovani/e članovi/ce,

pri kraju smo 2015. godine u kojoj smo zajedno ispisali povijest osnivanjem HNiP-a pa koristim prigodu da Vam se zahvalim na podršci, inicijativama i suradnji. Smatram da smo se kao mlada cehovska, ali volonterska Udruga uspješno predstavili u javnosti i nametnuli nizom aktivnosti. Pokušat ćemo još jačim tempom to činiti i u 2016. godini.

Pred nama je Božić. Želim Vam da u tom činu, simbolici ponovnog  Kristova rođenja pronađete radost, osobnu sreću i ljubav za bližnje poglavito u godini koju je papa Franjo proglasio godinom milosrđa. Bili vjernici ili ne, sam pojam milosrđa poziva nas na opraštanje, na osobno djelovanje. U japanskoj kulturi primjerice, jednaku važnosti uz govor ima slušanje, odnosno razmišljanje u tišini. Stoga neka blagdani koji su pred nama budu prilika za razmišljanje i preispitivanje nas samih, naših djela i posljedica koje naš rad, naši postupci mogu uzrokovati jer mi smo ti koji u rukama imamo oštra pera i utjecaj u javnosti kojega možda i nismo svjesni.  

Pred nama je 2016. nikad politički i gospodarski neizvjesnija za domovinu, izuzmemo li Domovinski rat, godina u kojoj će se ispreplitati više nego ikada razno razni interesi, a mediji koristiti kao sredstvo za ostvarenje tih ciljeva. Budite pošteni u pristupu svakoj temi, čuvajte struku od političkih i novinarskih podvala.   

Na kraju, čestitajući Vam dolazeće blagdane, želim da svatko u svom srcu probudi radost te da svojim postupcima, djelima ljubavi i riječima otopite i neka druga zarobljena, zaleđena srca. Majka Tereza koja je svoj život posvetila najsiromašnijima među siromašnima služeći umirujućima, koja će 2016. biti proglašena svetom, svoj govor pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda završila je mišlju: „Molitva će nam dati čisto srce, a čisto srce omogućit će nam da vidimo Boga jedni u drugima. Ako vidimo Boga jedni u drugima, moći ćemo živjeti u miru.“

Blagoslovljen Božić, mirna i sretna Nova godina svima,

Siniša Kovačić, predsjednik HNiP-a